درباره شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران
” «شرکت سهامی انبارهای عمومی ایران» بر اساس «تصویبنامه قانونی تاسیس انبارهای عمومی» مصوب 1340/06/11 مجلس شورای ملی به منظور قبول امانت و نگهداری مواد اولیه، محصولات صنعتی و فلاحتی و کالاهای صاحبان صنایع و کشاورزان و بازرگانان با موافقت هیئت نظارت بر انبارهای عمومی و با رعایت مقررات قانون تاسیس انبار عمومی و آییننامههای مربوطه، در تاریخ 1340/10/12 به صورت شرکت سهامی عام تاسیس و تحت شماره 8025 در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی به ثبت رسیده است. ر
هم اکنون «شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران» (سهامی عام) با 6 دهه فعالیت اقتصادی به عنوان بازوی لجستیک و مورد اعتماد گمرک جمهوری اسلامی ایران مستقر در بزرگترین و اصلیترین گمرکات زمینی، دریایی و هوایی کشور و با استفاده از مدرنترین و مجهزترین انبارها، اماکن، تأسیسات، ماشینآلات و نیروی انسانی مجرب و کارآزموده و بهره گیری از شانتینگیارد ریلی، آماده ارائه خدمات در زمینه انبارداری، تخلیه و بارگیری، حفاظت و ایمنی کالا و خدمات جانبی مرتبط از جمله توزین، استریپ و استافینگ کانتینر، صفافی کالاهای خطرناک، بسته بندی و… در رویه های واردات و صادرات کالاهای تجاری به ویژه در مبادی ورودی و خروجی اصلی کشور بوده و افتخار همکاری با تجار و صاحبان کالا، واردکنندگان و صادرکنندگان محترم را داشته است.
این شرکت به عنوان پیشگام در صنعت انبارداری، در عرصه جهانی نیز اعتبار خاص خود را دارد و در سال 1351 با هدف تبادل اطلاعات، دانش و تجربه در کنار نمایندگان کشورهای استرالیا، بلژیک، فرانسه، یونان، ایتالیا، سوییس، ایالات متحده آمریکا و انگلستان، به عنوان عضو مؤسس فدراسیون بینالمللی انجمنهای انبارداری و لجستیک (IFWLA) به عضویت این ارگان بینالمللی در آمد.
برآیند حاصل از کار این شرکت در عرصه داخلی تاکنون موجب جلب اعتماد، تحکیم و توسعه همکاریها با متولیان تجارت خارجی کشور و همچنین صاحبان کالاهای تولیدی، صادراتی و وارداتی شده است؛ بهطوریکه توسعه شرکتها و شعب تابعه همواره روند رو به رشدی داشته و در حال حاضر این شرکت با تأسیس و راه اندازی 40 شرکت و شعبه در بزرگترین و اصلیترین گمرکات زمینی، هوایی و دریایی کشور فعالیت مستمری دارد.”
خلاصه پروژه:
در اين پروژه ابتدا معماري فرايندهاي وضع موجود شرکت طراحي ميشود. براي اين موضوع جلسات مختلفي به صورت کارگاه محور برگزار مي شود. طی این جلسات معماری اولیه فرایندها و لیست فرایندهای شرکت شناسایی میشود. این معماری مربوط به وضع موجود است و در مراحل بعدی پروژه در صورت اعلام از طرف کارفرما به روزرسانی شده و همچنین وضع مطلوب طراحی خواهد شد.
پس از آن فرايندهاي وضع موجود منتخب با استاندارد BPMN ترسيم شده و معماري فرايندها مورد بازنگري قرار خواهد گرفت. در این مرحله شناسنامه فرایند نیز تدوین خواهد شد. براي هر يک از فرايندها شناسنامه اي تدوين خواهد شد که در آن به شاخصها، ورودی و خروجی فرایند، اهداف، سیستم های اطلاعاتی مورد استفاده در فرایند، مشکلات وضعیت موجود فرایند و ایده های بهبود پرداخته مي شود.
در گام بعدي تحليل فرايندهای منتخب انجام شده (برخي فرايندها که نيازمند بهبود اند) و فرايندهاي TO BE ترسيم مي شوند. برای فرایندهای بهبود یافته شناسامه فرایند وضع مطلوب تدوین خواهد شد.
در مجموع این پروژه در سه فاز طراحی شده است:
فاز اول: شناخت و مستندسازی وضعیت موجود فرایندها- طراحی معماری فرایند
اصلی ترین خروجی این فاز معماری فرایند وضع موجود و کشف جریان فرایندها شرکت است.
توجه: معماری فرایند یک تصویر جامع و کلی از تمام فرآیندهای شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران تعریف میکند و پیکره بندی فرایندهای آن شرکت را مشخص می کند.
در این مرحله مهمترین اقدامات به شرح زیر می باشد:
بررسی و تحلیل اسناد بالادستی و سوابق مرتبط سازمان از قبیل: نقشه استراتژیک، مدل کسب وکار، الزامات و قوانین بالادستی مرتبط با مدیریت فرآیندها، لیست فرایندها، شناسنامه فرایندها، سیستم های اطلاعاتی موجود و…
- طراحی ساختار سلسله مراتبی مطلوب فرآیندها ( PHD- Process Hierarchy Diagram) در صورت اعلام نیاز کارفرما
- طراحی معماری وضع موجود فرآیندها و نقشه فرایندی
فازدوم: مدلسازی وضعیت موجود فرایندهای منتخب شرکت
دراین فاز تمام فرایندهای منتخب با استاندارد BPMN در نرم افزار ویژوال پاردایم مدلسازی می شوند. برای هر فرایند شناسنامه ای جامع تدوین خواهد شد. فرمت های این شناسنامه بر اساس نیازمندیهای شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران طراحی و مورد توافق قرار گرفته است.
فاز سوم: بازنگری، بهبود کیفی و طراحی مدل مطلوب فرایندها و تدوین شناسنامه فرایند – مدلسازی فرایندها در سطح 4
در این بخش با استفاده از تکنیک های تحلیل و انجام آسیب شناسی هر فرایند، مدل مطلوب فرایند طراحی خواهد شد.
نکته قابل توجه در این پروژه مدلسازی فرایندها در سطح سیستم می باشد. یعنی مدلسازی به گونه ای انجام شود که قابل پیاده سازی در بستر BPMS مورد نظر سازمان باشد.
در این مرحله مهمترین اقدامات به شرح زیر می باشد:
- تحلیل فرآیندهای وضع موجود و مشکلات و معضلات مرتبط با فرآیندها– ارائه ماتریس آسیب شناسی شامل فرایند، فعالیت، وظایف، مشکلات فعالیتها و وظایف و فرایند، راهکارها و تعیین نوع مشکل
- ارائه راهکارهای بهبود – با استفاده از تحلیل فاز دوم فرایندهای نیازمند بهبود مدلسازی مجدد میشوند.
- تدوین شناسنامه فرآیندهای وضع مطلوب برای سطوح 4 فرآیندها شامل: تعیین هدف و استراتژی فرایند، تامین کنندگان، مشتریان، ورودیها و خروجیها، مبادی و مقاصد، دامنه کاربرد، مالک و متولیان فرآیند، شاخصهای پایش و اندازهگیری، معیارهای پذیرش شاخصها، منابع لازم برای اجرای فرآیند دوره پایش و اندازهگیری، شیوه محاسبه، واحد سنجش، بخشبندی، منابع اطلاعاتی مرتبط با شاخص ها و … بر اساس فرمت شناسنامه که در ابتدای پروژه مصوب گردیده تکمیل می شود.
- مدلسازی فرآیندهای وضع مطلوب سازمان با استفاده از استاندارد BPMN در ابزار ویژوال پارادایم
- تدوین فرآیندها به گونهای که به راحتی قابلیت الکترونیکی شدن و تغذیه در نرم افزار BPMS را داشته باشند- فرایندهایی که قابلیت مکانیزاسیون دارند تا سطح TASK که برای پیاده سازی در BPMS است مدلسازی می شوند و این سطح، مدلسازی سطح سیستم نام دارند.
خروجيها و نتايج كلي پروژه كه قابل ارزيابي باشد:
- فرمتهای مورد نیاز طی پروژه
- معماری فرایند وضع موجود
- مدلهای فرایندهای منتخب وضع موجود بر اساس استاندارد BPMN2
- شناسنامه فرایندهای منتخب وضع موجود
- معماری فرایند وضع مطلوب در صورت اعلام نیاز کارفرما
- مدلهای فرایندهای منتخب وضع مطوب برای فرایندهای قابل بهبود بر اساس استاندارد BPMN2
فرایندها مانند یک موجود زنده هستند و دائم در حال تغییر و تحول خواهند بود. به طور مداوم میتوانند در حال بهبود باشند.
تیم ما به صورت تخصصی در حوزه مدیریت فرایندهای کسب و کار فعالیت دارد و در این بین پروژهای موفق بسیاری را انجام داده است. برای مشاهده اطلاعات مربوط به پروژه ها اینجا کلیک کنید و همچنین جهت کسب اطلاعات از خدمات ما در حوزه مدیریت فرایندهای کسب کار می توانید اینجا کلیک کنید.