اتوماسیون فرایندهای رباتیک

تحول دیجیتال استفاده از تکنولوژی های دیجیتال را درسطحی فرا تر از مکانیزاسیون و تغییر شکل فرآیندهای کسب و کار پوشش می دهد. بنابراین تحول دیجیتال چیزی بیشتر از اتوماسیون است.اتوماسیون در همه صنایع در حال اتفاق افتادن است.

اتوماسیون در کسب و کار ها از طریق مکانیزاسیون فرایندها یا استفاده از برخی از نرم افزارهای BPMS مانند BIZAGI وجود دارد برای مثال:

         حوزه آموزش:

ü     ثبت نام دوره آموزشی

ü     مدیریت نمرات

ü     زمان بندی کلاسها

ü     و …

         حوزه مالی:

ü     صورت حساب مشتری

ü     پردازش مورد های بیمه ای

ü     ارزیابی صورت حساب

ü     خرید کالا

ü     و …

         حوزه تولید و مدیریت مشتریان:

ü     مدیریت انبار

ü     ارتباط با مشتری

ü     ارسال کالا

ü     و …

         حوزه سلامت:

ü     تشکیل و یا بروز رسانی پرونده پزشکی

ü     ارزیابی بیمار

ü     پرداخت صورت حساب

ü     اختصاص دارو های مورد نیاز بیمار

ü     و …

در این مسیر اگر بخواهیم یک قدم فراتر رویم راهکار چیست؟

اجازه بدهید سوال دیگری مطرح کنم:

اگر بخواهیم کارهای پشت سیستم ما و کارمندان با یک ربات انجام شود آیا امکان پذیر است؟

میدانیم هم اکنون در بعضی کسب و کارهای نیز خطوط تولید توسط رباتهای کارهای مختلفنی را انجام میدهند و هم وابستگی را  به نیروی انسانی کمتر کرده و هم دقت خیلی بیشتری دارند ایا برای کارهای سیستمی ما هم م یتواند چنین اقدامات انجام داد؟

پاسخ بله است با RPA می توان !

اتوماسیون فرایندهای رباتیک RPA چیست؟

    Robotic Process Automation (اتوماسیون فرآیند روباتیک RPA)، یک تکنولوژی است که به یک نرم افزار کامپیوتری این اجازه را می دهد که اعمال انسان را هنگام استفاده از یک سیستم دیجیتالی (از صفحات وب گرفته تا نرم افزار های پیچیده)، شبیه سازی و یکپارچه کند.

    نرم افزار کامپیوتری ایی که عملیات های شبیه سازی را اجرا می کند «ربات» نام دارد. در حقیقت ربات ها رفتار انسان ها را هنگام کار با کامپیوتر تقلید می کنند. آنها قادرند که، داده دریافت کنند، به رویداد ها واکنش نشان بدهند، اپلیکیشن ها را اجرا کنند، با آنها تعامل کنند و با سیستم های دیگر ارتباط برقرار کنند.

اتوماسیون فرایندهای رباتیک RPA

 راهکار های RPA در حقیقت می توانند بعنوان نیروهای روباتیک مجازی، دقیقا همانند نیروی های انسانی در ادارات و شرکت ها، در نظر گرفته شوند.

روبات ها روی وظایف خسته کننده اما مهم تمرکز می کنند و «هیچ» خطایی ندارند. با اضافه زمان ایجاد شده، نیروی های انسانی روی فعالیت های ارزش محور مانند تعامل با دیگر کارمندان در کارهای تیمی تمرکز دارند.

چرا اتوماسیون فرایندهای رباتیک RPA یک نقطه شروع خوب برای تحول دیجیتال یک شرکت می باشد؟

برخلاف دیگر راهکار های سنتی IT، RPA به شرکت ها اجازه مکانیزه کردن را با هزینه و زمان پیاده سازی کمتر می دهد. با RPA راندمان در هزینه‌کرد و انطباق با شرایط موجود، دیگر یک هزینه عملیاتی نیستند، بلکه محصولات جانبی این اتوماسیون می باشند.

RPA روال کار شما را بهم نمی ریزد

RPA به تغییرات معماری در روال های IT شما یا یکپارچه سازی عمیق با سیستم های زیرین کسب و کار شما احتیاجی ندارد.

RPA مقیاس پذیر است

میزان کاری که در یک فرآیند وجود دارد متغیر است و تغییرات عضو جدا ناپذیر در بیشتر محیط های کسب و کار هستند. اگر یک راهکار RPA استفاده شود، شرکت ها بنا به نیاز به راحتی می توانند مقیاس راهکارشان را کم یا زیاد کنند.

RPA تکنولوژی آینده است

روبات ها با تکنولوژی امروز کار می کنند. تکنولوژی همواره در حال پیشرفت است و همچنان RPA! اتوماسیون فرآیند روباتیک قابل گسترش است و قادر است خود را با تکنولوژی آینده تطبیق دهد.

مزایای اتوماسیون فرایندهای رباتیک RPA برای کسب و کار ها چیست؟

۱.      دقت بهتر

روبات های نرم افزاری RPA برنامه ریزی می شوند که قوانین را مو به مو دنبال کنند. آنها هیچ وقت خسته نمی شوند و هرگز خطا نمی کنند. در نظر داشته باشید انسان جایز الخطا است اما ضریب خطای روبات های RPA «صفر» است. آنها همیشه منطبق با قوانین و پایدار هستند.

۲.      انطباق پذیری بهبود یافته

روبات ها با اطمینان بالا کارشان را انجام می دهند و هر چه که انجام می دهند مانیتور می شود. شما کنترل کامل بر آنها دارید. می توانید تطبیق پذیری آنها با قوانین کسب و کارتان را یکپارچه کنید که باعث کاهش ریسک می شود.

۳.     کاهش هزینه سریع

روبات های RPA می توانند هزینه های کارها را تا ۸۰% کاهش دهند. در کمتر از ۱۲ ماه، بیشتر شرکت ها در دنیا توانستند به بازگشت سرمایه مثبت برسند و همچنین کاهش های هزینه های تجمیعی به ۲۰% در زمان می رسد.

۴.      افزایش سرعت و بهره وری چشمگیر

کارمندان از اولین نفرات می باشند که قدردان RPA خواهند بود زیرا آن ها را از دامان کار های تکراری و وقت گیر آن ها نجات می دهد.

 مدل های اتوماسیون فرایندهای رباتیک RPA

هر مدل مزایای مدل قبلی را دارد و محدودیت های آن را رفع کرده است.

۱.      RPA با نظارت (RPA 1.0)

روبات از این نوع RPA، روی دسکتاپ کاربر مستقر می شود. هدف اصلی این راهکار بهبود کارایی یک کاربر می باشد. این راهکارها به راحتی قابلیت استقرار را دارند و هزینه ها را کاهش می دهند. ذکر این نکته ضروری است این نوع از روبات ها محدودیت های امنیت، انعطاف پذیری و مقیاس پذیری خودشان را دارند.

۲.      RPA بدون نظارت (RPA 2.0)

این نوع از روبات ها روی یک سرور مرکزی مستقر می شوند که بطور دستی می توانند کنترل شوند که بی نیاز به سرپرستی و تعامل دائم اجرا می شوند. با استفاده از این راهکار، وظایف از مرحله پیاده سازی تا اتومات می شوند و زمان بندی و کنترل جریان کاری درون کنسول مرکزی روبات ها امکان پذیر است.

۳.      RPA خودمختار (RPA 3.0)

این روبات ها تا حدود بسیاری شبیه روبات های بدون نظارت هستند. با این تفاوت که می توانند فرآیند هایی که تصمیم گیری در آنها اتفاق بیافتد را اجرا کنند و تا حد بالایی پویا هستند و به نیاز های در لحظه متفاوت کسب و کار پاسخ مناسب را بدهند. ذکر این نکته ضروری است که تصمیمات هنگام پیاده سازی به آنها القا می شود و خود توانایی آن را ندارند.

۴.      RPA شناختی (RPA 4.0)

پیچیده ترین و قوی ترین نوع RPA که توانایی ادراک درون سازمانی را با استفاده از تکنولوژی هایی مثل یادگیری ماشین و هوش مصنوعی دارند. انواع حاضر هنوز با اصل ادارک کامل فاصله دارند اما روز به روز بطور کاملا عملی در حال نزدیک شدن به آن هستند. از قابلیت های مثال زدنی و فعل حاضر این مدل استفاده از هوش مصنوعی در دریافت داده و یادگیری ماشین برای فرآیند کاوی و شناسایی فرآیند ها می باشد.


ما در شرکت توسعه راهکار جهان مدیر به عنوان اولین شرکت ایرانی فعال در این حوزه آماده خدمت رسانی به شما برای بهره بردای شما از اتوماسیون فرایندهای رباتیک RPA هستیم.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.