مرجع تخصصی آموزش، مشاوره و استقرار مدیریت فرایند

شماره تماس دفتر: ۰۲۱۸۶۰۵۱۵۹۸

استخراج معماری فرآیندها

استخراج معماری فرآیندهای سازمان

طراحی معماری فرآیندهای کسب و کار یکی از اولین و مهم‌ترین گام‌های استقرار مدیریت فرایند به شمار می‌رود

وقتی سازمان یا شرکتی درگیر مدل‌سازی فرآیندهای کسب‌وکار خود می‌شود، به‌ناچار سؤالاتی پیش می‌آید:

  • کدام فرآیندها در شرکت من وجود دارد؟
  • کجا یک فرآیند پایان می‌یابد و فرآیند دیگری آغاز می‌شود؟
  • در چه سطحی از جزئیات باید فرآیندهای خود را مدل‌سازی کنم؟

 برای برخورد و مواجهه با چنین مواردی، متخصصین حوزه مدیریت فرایند مفهوم معماری فرآیند کسب‌وکار را ارائه داده‌اند. طراحی معماری فرآیندهای کسب و کار را می‎توان به عنوان یک مدل بصری و سلسله مراتبی از فرآیندهای یک سازمان تعریف نمود.

معماری فرایند کسب‌ و کار اگر به طور دقیق و به درستی پایه ریزی شده باشد، یک ابزار قوی برای مدیریت و تصمیم گیری است و به روش‌های مختلفی می‌توانید از مزایای آن بهره‌مند شوید. همه ما در مواجهه با مشکلات و چالش‌های کسب‌وکار خود با شک و تردید زیادی در زمینه‌های مختلف مواجه می‌شویم.

مثلا همیشه به این فکر می‌کنیم که آیا چیزی را از قلم انداخته‌ایم؟ از کدام نقطه ضعف‌های قبلی باید فاصله بگیریم؟ چطور نباید درگیر مشکلات تکرار شونده قبلی شویم و یک کار اشتباه را دوباره تکرار نکنیم؟ چطور می‌توانیم با صرف کمترین زمان به بهترین نتایج دست پیدا کنیم در دنیایی که زمان و سرعت عمل، حرف اول را می‌زند؟ برای استقرار مدیریت فرایند چه طور باید برنامه ریزی کنیم؟ چه فرایندهای داریم؟ هر فرایند چه جایگاهی دارید؟ و….
پاسخ همه این سوالات در طراحی معماری فرایند است در واقع یکی از پایه‌های اصلی مدیریت فرایند کسب‌وکار، معماری فرایند کسب‌وکار است.

مجموعه‌ای از گروه‌های فرایندی که در کنار هم تحقق مأموریت‌های سازمان را میسر می‌نماید.
به‌عبارت‌دیگر حوزه کسب‌وکار سازمان در حقیقت بستر اجرائی تحقق مأموریت و اهداف سازمان می‌باشد که در بالاترین سطح به دو حوزه اصلی و پشتیبانی قابل تقسیم است.

مجموعه‌ای از فرایندهای به‌هم‌وابسته که در پاسخ به یک یا چند رخداد جهت تدارک یک یا چند نتیجه مرتبط شکل اجرائی به خود می‌گیرد.

نمودار سلسله‌ مراتب فرایندی (PHD)

معمولاً مدل‌سازی فرایندها در چندلایه (معمولاً ۴ لایه) جهت حصول دیدگاه بالابه‌پایین انجام می‌شود.
معمولاً پایین‌ترین سطح آن چیزی است که ما در پروژه‌های مدل‌سازی فرایند آنها را در قالب نمودارهای مختلفی مثل فلوچارت، BPMN و… ترسیم می‌کنیم که دارای خلأهایی است.
برای نمایش این چهار لایه معمولاً از نموداری تحت عنوان PHD استفاده می‌شود. سطح اول به‌صورت کلان است و معمولاً خروجی آن چیزی است شبیه مدل زنجیره ارزش.

مسیر طراحی معماری فرایند

1. شناخت سازمانی

2. تشکیل کمیته های مورد نیاز

3. برگزاری سمینارها و کارگاه ساختار یافته

4. برگزاری جلسات اختصاصی

5. طراحی معماری فرایند

برخی از مشتریان ما در پروژه معماری فرایند

درخواست مشاوره و دمو

نیازتان را به ما بگویید(ضروری)

پیمایش به بالا