پروسس میکر

راهنمای ساده و گام به گام برای دانلود و نصب نرم افزار پروسس میکر (ProcessMaker)

این مطلب، راهنمایی برای آموزش دانلود و نصب نرم افزار پروسس میکر به صورت دستی در ویندوز می‎باشد. پروسس میکر، نرم افزاری پیشرو و منبع باز در زمینه مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPM) و گردش کار(Workflow) است. به کمک پروسس میکر می‎توانید فرآیندهای خود را با استفاده از یک رابط کاربری آسان طراحی و اجرا نموده، آنها را بهبود بخشیده و گزارش گیری نمایید.
قبل از نصب پروسس میکر، با توجه به شماره نسخه‎ نرم افزارتان، نیازمندی‎های لازم را بررسی نموده و ببینید که آیا سرور شما سخت افزارها و نرم افزارهای لازم را دارا است یا خیر. همچنین فراموش نکنید که توصیه های زیر را بخوانید:

توصیه ها:

• صفحهStack های ساپورت شده خود و لیست مرورگرهای سازگار برای ProcessMaker 3.0، ProcessMaker 3.1، ProcessMaker 3.2 و ProcessMaker 3.3 را بررسی نمایید.
• برای استفاده از پروسس میکر با اینترنت اکسپلورر ۱۱، لطفا صفحه Internet Explorer Compatibility را مطالعه نمایید.
• پروسس میکر با حالت MySQL STRICT سازگار نیست، که به طور پیش فرض به صورت MySQL 5.6.6 فعال است. بخش Turning Off MySQL STRICT Mode را بخوانید تا نحوه غیر فعال کردن آن را بیاموزید.

مراحل دانلود و نصب نرم افزار پروسس میکر

برای دانلود و نصب نرم افزار پروسس میکر مراحل زیر را دنبال نمایید:
مرحله ۱: دانلود پروسس میکر
برای داشتن نسخه پروسس میکر مورد نظر خود، به یکی از بخش های زیر مراجعه کنید:
• نسخه همگانی(Community Edition)
• نسخه استاندارد، شرکتی یا سازمانی(Standard, Corporate or Enterprise Edition)

 

===================================================

۱- نسخه همگانی: به صفحه SourceForge ProcessMaker بروید و جدیدترین بایگانی پروسس میکر را که باید نامی به صورت processmaker-X.X.X-community.tar.gz داشته باشد دانلود نمایید. به همین ترتیب، فایل tar.gz را با wget دانلود کنید.

به جای”x” ، شماره نسخه را قرار دهید.
۲- نسخه استاندارد، شرکتی یا سازمانی: برای به دست آوردن نسخه استاندارد، شرکتی یا سازمانی، یکی از طرح‎های اشتراک سازمانی را خریداری نمایید. پس از اتمام خرید یکی از طرح‎ها، یک ایمیل ارسال خواهد شد که حاوی لینک‎هایی برای دانلود نسخه سازمانی و مجوزهای مربوطه است.

مرحله ۲: استخراج(Extract) پروسس میکر

پس از اتمام دانلود، مراحل ذیل را برای استخراج فایل‎های نصب نرم افزار پروسس میکر انجام دهید:
• ایجاد پوشه‌ای که پروسس میکر در آن نصب می‎شود. برای مثال، یک پوشه به نام ” opt” را روی دیسک C:/ ایجاد نمایید.

نصب نرم افزار پروسس میکر 2

• آرشیو را با فایلی مثل ۷zip باز کنید. در صورت استفاده از ۷zip، فایل tar.gz را باز نموده و در پنجره ای که ظاهر می‎شود، روی گزینه Extract کلیک نمایید.

نصب نرم افزار پروسس میکر4

• دکمه سه نقطه (…) را برای نمایش پنجره Browser for Folder فشرده و سپس به دنبال پوشه مشخص شده بگردید. آن را انتخاب نموده و روی OK کلیک کنید.

نصب نرم افزار پروسس میکر5

مکان انتخاب شده در فیلد Copy to نشان داده می‎شود. برای شروع فرآیند استخراج، روی OK کلیک کنید.

نصب نرم افزار پروسس میکر6

محتوای فایل tar.gz روی C: \ opt اکسترکت می‎شود.

• پس از تکمیل فرآیند، تمامی ‎فایل‎های پروسس میکر در پوشه opt قرار می‎گیرند. این مکان را به خاطر بسپارید.

مرحله ۳: تنظیمات آپاچی(Apache)

پروسس میکر نیاز به استفاده از ldap ، authnz_ldap، deflate، expires، rewrite، ssl و vhost_alias modules که در Apache موجود هستند دارد. برای فعال کردن این ماژول، فایل تنظیمات آپاچی httpd.conf را که در مسیری مانند مسیر c: \ Apache24 \ conf \ httpd.conf واقع شده است ویرایش نمایید.
نماد # را از ابتدای هر خط از ماژول های زیر حذف نمایید:

نصب نرم افزار پروسس میکر8

تغییرات را ذخیره کرده و فایل را ببندید.

گام بعدی برای نصب نرم افزار پروسس میکر این است که فایل Virtual Host (میزبان مجازی) پروسس میکر را به پیکربندی Virtual Host آپاچی اضافه نمایید. برای انجام این کار گام‎های زیر را دنبال کنید:

• فایل C: \ opt \ processmaker \ pmos.conf.example را به آدرس C: \ Apache24 \ conf \ extra \ کپی کنید و نام آن را از pmos.conf.example به pmos.conf تغییر دهید.

نصب نرم افزار پروسس میکر9

• فایل C: \ Apache24 \ conf \ httpd.conf را ویرایش نموده و خط زیر را در انتهای فایل اضافه کنید:

نصب پروسس میکر

• فایل pmos.conf را که در C: \ Apache24 \ conf \ extra کپی شده بود، باز نموده و آن را طبق محیط آپاچی خود ویرایش نمایید:

فیلتر DEFLATE اختیاری است و حجم دانلود را کاهش داده، اما پردازش CPU را کمی‎ افزایش می‎دهد. تغییرات را ذخیره کنید.

در این مرحله از نصب نرم افزار پروسس میکر، برای پیکربندی فایل pmos.conf مراحل زیر را دنبال نمایید:

˗ به جای عبارت your_ip_address ، شماره IP یا نام دامنه سروری که پروسس میکر روی آن در حال اجرا است را قرار دهید. اگر پروسس میکر فقط روی دستگاه محلی خودتان، در حال اجرا و قابل دسترسی است پس از IP آدرس “۱۲۷.۰.۰.۱” استفاده نمایید. برای استفاده از پروسس میکر روی یک ماشین، از یک IP آدرس پویا (مانند دستگاهی که IP آدرس آن با DHCP تعیین شده است)، استفاده کرده و سپس علامت * قرار دهید.
˗ اگر DNS شما یا C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \ hosts دارای یک دامنه تعریف شده برای پروسس میکر است، پس از آن دامنه برای your_processmaker_domain استفاده نمایید. در غیر این صورت، از همان آدرس IP برای your_processmaker_domain استفاده کنید، همانطور که برای your_ip_address استفاده می‎شود.
پس از تغییر فایل pmos.conf، سرویس آپاچی باید برای تاثیر کردن تغییرات ری استارت شود. برای این کار به ترتیب به Home > Control Panel > System and Security > Administrative Tools بروید و روی Services دوبار کلیک کنید. سپس در پنجره باز ‎شده، روی سرویس “Apache24” کلیک راست کرده و از منوی کشویی گزینه Restart را انتخاب نمایید.
اگر هیچ مشکلی در پیکربندی و تنظیمات آپاچی وجود نداشته باشد، Status سرویس آپاچی ۲۴ بعد از ری استارت شدن، باید عبارت « Running» را نشان دهد.

 

مرحله ۴: راه اندازی پروسس میکر

بعد از اینکه تمام تنظیمات برای نصب نرم افزار پروسس میکر انجام شد، یک مرورگر وب را باز کرده و آدرس IP (و در صورتیکه از پورت پیش فرض ۸۰ استفاده نشده باشد شماره پورت) که پروسس میکر در آنجا نصب شده است را وارد نمایید. به عنوان مثال، اگر نصب نرم افزار پروسس میکر در آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱۰.۱۰۰ انجام شده باشد، به آدرس http://192.168.10.100 بروید؛ یا اگر به صورت محلی در پورت ۸۰۸۰ نصب شده باشد، به آدرس http://127.0.0.1:8080 بروید.
سپس، در مرورگر وب، از ویزارد (wizard) مخصوص نصب، استفاده نموده و نصب نرم افزار پروسس میکر را تکمیل نمایید. ویزارد روی هر کامپیوتری که بتواند Apache، PHP و MySQL را اجرا کند، کار خواهد کرد.

بررسی قبل از نصب

صفحه اول ویزارد بررسی می‎کند که آیا سرور مطابق با نیازهای نصب نرم افزار پروسس میکر هست یا خیر. اگر شما در حال تنظیم یک نسخه قدیمی‎تر از نسخه ۳.۳ هستید، صفحه زیر مبنی بر اینکه PHP 7.0 پشتیبانی نمی‎شود، نمایش داده خواهد شد.

اگر در حال نصب نرم افزار پروسس میکر با نسخه ۳.۳ هستید، صفحه بررسی اولیه زیر نمایش داده می‎شود تا نشان دهد که از PHP 7.2 پشتیبانی نمی‎شود.

این صفحه نسخه‎های PHP، MySQL و CURL را بررسی می‎کند تا اطمینان حاصل شود که ماژول‎های PHP مورد نیاز فعال شده‎اند و محدودیت حافظه PHP حداقل ۸۰MB است. الزاماتی که برآورده نشده‎اند، به صورت شماره گذاری شده مشخص می‎شوند. قبل از ادامه نصب نرم افزار پروسس میکر، آنها را مهیا نمایید.

مجوزهای پرونده
صفحه دوم ویزارد نصب نرم افزار پروسس میکر، مسیرهای دایرکتوری هایی را که پروسس میکر فایل‎های خود را در آنها ذخیره می‎کند، لیست نموده و بررسی می‎نماید که آیا این دایرکتوری‎ها دارای مجوزهای صحیح هستند یا خیر.

اگر مشکلی در دسترسی به بعضی از فایل‎ها یا دایرکتوری‎ها وجود دارد، مطمئن شوید که مجوزهای فایل دایرکتوری‎ها تنظیم شده است و ادمین سرور وب که پروسس میکر را اجرا می‎کند، به آنها دسترسی دارد. سپس برای بررسی مجدد لیست، بر روی دکمه Check again کلیک کنید.
پس از اینکه پرونده‎ها به درستی تنظیم ‎شدند، روی Next کلیک نمایید.

مجوز منبع باز(Open Source) پروسس میکر
صفحه سوم ویزارد مخصوص نصب، مجوز نصب نرم افزار پروسس میکر را نمایش می‎دهد.

روی گزینه I agree تیک بزنید و بر روی Next کلیک کنید تا نصب ادامه یابد.

پیکربندی پایگاه داده‎ها

صفحه چهارم ویزارد مخصوص نصب نرم افزار پروسس میکر، اتصال به پایگاه داده MySQL را تنظیم می‎کند. دکمه Next تا زمانی که تمام تنظیمات پایگاه داده‎ها حاوی مقادیری باشد غیرفعال باقی می‎ماند. برای تنظیم اتصال به پایگاه داده MySQL، مراحل زیر را دنبال نمایید:
۱. موتور اطلاعاتی که در حال استفاده از آن هستید را انتخاب کنید که در این مورد MySQL خواهد بود.
۲. نام میزبان را در قسمت Host Name وارد نمایید. اگر به یک دستگاه محلی متصلید، از localhost استفاده کنید.
۳. پورتی را که پایگاه داده قرار است از آن استفاده کند وارد نمایید.
۴. نام کاربری و رمز عبور کاربر را به ترتیب در فیلد نام کاربری و رمز عبور پایگاه داده MySQL وارد کنید.
۵. برای تأیید اتصال به پایگاه داده، روی Connection Test کلیک نمایید. اگر ویزارد مخصوص نصب نرم افزار پروسس میکر نمی‎تواند به هر دلیلی به پایگاه داده MySQL متصل شود، یک پیام خطا نمایش داده خواهد شد.
۶. پس از اینکه اتصال را تأیید کردید، روی Next کلیک کنید.

تنظیمات Workspace

آخرین گام ویزارد مخصوص نصب نرم افزار پروسس میکر، تنظیمات نام کاربری و رمز عبور کاربر Administrator است که هر دو به طور پیش فرض “admin” هستند. workspace پروسس میکر و پایگاه داده آن نیز می‎توانند در این مرحله پیکربندی شوند.

برای تنظیمات نام و کاربر Administrator در workspace، مراحل زیر را دنبال نمایید:
۱. نام فضای کاری را در قسمت Workspace Name وارد کنید. این نام فقط می‎تواند کاراکترهای عددی و حروف و نهایتا ۲۹ کاراکتر باشد.
۲. نام کاربر اول را که به طور پیش فرض، “admin” است، وارد کنید.
۳. رمز عبور را برای کاربر ادمین ارائه دهید.
* توجه: کاربر “admin” نسبت به افراد دیگر، قادر خواهد بود به تمام ویژگی‎ها و قابلیت‎های موجود در نصب نرم افزار پروسس میکر مانند تنظیمات سیستم، ایجاد فرآیند و ویرایش آن، مدیریت کاربری و گروهی، مدیریت موردی و نظارت بر گزارشات، دسترسی پیدا کند. بنابراین، به شدت توصیه می‎شود که یک رمز عبور قوی برای این حساب ایجاد نمایید.

 

برای  آشنایی بیشتر با «نرم افزار پروسس میکر processmaker » روی  اینجا کلیک کنید:

 

برای تنظیمات پایگاه داده فضای کاری این مراحل را دنبال نمایید:

۱- نام جدیدی برای Workflow Database Name، که به طور پیش فرض همان نام فضای کاری به همراه “wf_” قرار داده شده، ارائه نمایید. برای انجام این کار لازم است گزینه Change database name را علامت بزنید.

اگر نام پایگاه داده تکراری است، می‎توانید آن را حذف نموده و دوباره ایجاد کنید. اما برای پاک کردن باید گزینه Delete database if it exists علامت زده شود.
به طور پیش فرض، ویزارد نصب نرم افزار پروسس میکر، یک کاربر MySQL جدید ایجاد می‎کند که دسترسی به یک پایگاه داده جدید به نام “wf_workflow” دارد و داده‎های پروسس میکر را ذخیره می‎نماید. برای استفاده از کاربر قبلی MySQL به جای ایجاد یک کاربر جدید، گزینه Use the current user as the database owner را تیک بزنید.
۲- برای بررسی صحیح بودن تنظیمات پیکربندی، روی عبارت Check Workspace Configuration کلیک کنید. ممکن است یک یا چند خطا در مورد تنظیماتی که نمی‎توانند مورد استفاده قرار گیرند نمایش داده ‎شود. اگر اینطور باشد، توضیح داده می‎شود که خطا در کجا است. خطاهای رایج عبارتند از:
˗ Not passed: این هشدار زمانی نمایش داده می‎شود که نام پایگاه داده تکراری بوده و قبل از این وجود داشته است.

˗ Please enter a valid Workspace Name / Admin Username / Workflow Database Name: این هشدار زمانی نمایش داده می‎شود که یک کاراکتر نامعتبر وجود داشته یا نام بیش از حد طولانی بوده و نیاز به تغییر داشته باشد.
˗ The password confirmation is incorrect: این اخطار زمانی نمایش داده می‎شود که گذرواژه های ارائه شده یکسان نیستند.

۳- پس از تنظیم گردش کار، روی Check Workspace Configuration کلیک نموده و اگر تمام موارد صحت دارند روی Finish کلیک کنید.

اگر هیچ مشکلی وجود نداشته باشد، پیام ” ProcessMaker was successfully installed” نمایش داده خواهد شد.

اگر مشکلی در ایجاد پایگاه داده وجود داشته باشد یک پیام خطا ظاهر خواهد شد.
اگر مشکلی در ارتباط با نوشتن فایل‎های پروسس میکر وجود داشت مجوز فایل دایرکتوری را تغییر داده و اجازه دسترسی به آپاچی بدهید.

اولین لاگین

هنگامی که نصب نرم افزار پروسس میکر با موفقیت انجام گرفت، مرورگر وب به صفحه ورود یا لاگین هدایت شده و صفحه Welcome to ProcessMaker ظاهر خواهد شد:

برای ورود به پروسس میکر مراحل زیر را دنبال کنید:
۱- نام کاربری و رمز عبور کاربر Administrator را که به طور پیش فرض «admin» است وارد نمایید.
۲- زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید.
۳- برای ورود به پروسس میکر روی Login کلیک نمایید.

توجه: اگر یک نسخه قبلی از پروسس میکر به طور غیرمستقیم با مرورگر وب مورد استفاده قرار گرفته است، توصیه می‎شود که پس از نصب نرم افزار پروسس میکر، clear the browser cache را انجام دهید تا هیچ صفحه ذخیره شده‎ای از قبل باقی نماند.

مرحله ۵: پیکربندی env.ini

پس از نصب نرم افزار پروسس میکر، پارامترهای اضافی باید در env.ini configuration file تنظیم شوند. برای انجام این کار، فایل env.ini را که در آدرس ذیل واقع شده به کمک یک ویرایشگر متن ساده ویرایش نمایید:
/processmaker/workflow/engine/config/env.ini
خطوط زیر را اضافه کرده، تغییرات را ذخیره نموده و آپاچی را ری استارت کنید:

مرحله ۶: فایل db.php را تغییر دهید

این فایل در آدرس < \ processmaker \ shared \ sites \ workflow واقع شده است. این فایل مرورگر را به سمت IP پایگاه داده‎ها هدایت می‎نماید. فیلدهای HOST این فایل را به صورت ۱۲۷.۰.۰.۱ تغییر دهید(اگر به صورت محلی نصب شده). در غیر این صورت، فایل را به سمت IP که پایگاه داده در آن نصب شده، تغییر مسیر دهد.

 

 

 

2 نظرات در مورد;راهنمای ساده و گام به گام برای دانلود و نصب نرم افزار پروسس میکر (ProcessMaker)

  1. با سلام بنده برای نصبش تا مرحله سوم اومدم ولی قسمت ماشین مجازی هر virsual host و server name که میدم کار نمیکنه علتش چیه؟!

    1. سلام و قت بخیر
      با کارشناس فنی ما در شرکت در تماس باشید تا راهنمایی لازم را انجام دهند.
      با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.