۷ اصل مدیریت فرایند

امروزه در بازار رقابتی بین کسب‌وکارهای مختلف، روش‌های نوآورانه و جدید می‌توانند باعث ارتقا و توسعه  سریع سازمان‌ها شوند. مشتریان همواره به دنبال کسب‌وکارهایی هستند که از روش‌های خلاقانه برای ارائه خدمات و ارتقای کیفیت محصولات خود استفاده می‌کنند. یکی از این روش‌های نوین، مدل APQC است. در این مقاله قصد داریم در مورد انجمن APQC و الگوی ارائه‌شده توسط آن مطالبی را تشریح کنیم. سپس اصول مدیریت عملکرد فرایند بر اساس APQC را توضیح خواهیم داد.

 انجمن APQC

افزایش بهره‌وری کسب‌وکار یکی از اصلی‌ترین نیازها و اهداف مدیران به شمار می‌آید. ازاین‌رو انجمن APQC که وظیفه آن بررسی و تنظیم روش‌های نوین برای این هدف است، الگویی ارائه داده که به مدیران برای اولویت‌بندی فرایندهای سازمانی، کمک می‌کند. انجمن APQC، پیش‌تر استاندارد pcf را ارائه کرده بود. این استاندارد برای مدیریت بهتر و کارآمدتر کسب‌وکارها تنظیم شده است.

با استفاده از این روش، کسب‌وکارها می‌توانند فرایندهای موردنظر خودشان را، به‌صورت دقیق‌تر، اولویت‌بندی کنند. مهم‌ترین بخش در این روش، پیاده‌سازی درست اصول مدیریت عملکرد فرایند بر اساس APQC است.

اصول مدیریت عملکرد فرایند انجمن APQC

 ۷ اصل مدیریت فرایند بر اساس APQC

پژوهش‌های این انجمن نشان می‌دهد که اگر در یک کسب‌وکار، هفت اصل مهم به‌صورت درست و کامل صورت بپذیرند، فرایندهای کلی سازمان با سرعت و مدیریت بهتری اجرا  خواهند شد. این اصول هفت‌گانه در اغلب کسب‌وکارهای موفق دنیا مشاهده شده است.

 ازاین‌رو، مدیران کسب‌وکارهای ایرانی نیز باتوجه‌به اصول مدیریت عملکرد فرایند بر اساس APQC، می‌توانند به‌صورت بهتر و سریع‌تر، به اهداف مدنظر خود دست پیدا کنند. مدیران و مسئولان کسب‌وکارها حتماً باید اصول مدیریت فرایند را بدانند و تمرکز قابل‌ملاحظه‌ای را بر آن داشته باشند. این اصول هفت‌گانه به شرح زیر هستند: ۷ اصل مدیریت فرایند

همسویی استراتژیک

مطمئناً هر کسب‌وکاری برای رسیدن به اهداف مدنظر خود، باید فرایندهای مختلفی را طی کند؛ ازاین‌رو لازم است مدیران سازمان‌ها، بین فرایندها و اهداف خود، همسویی ایجاد کنند تا به سازمان کمک کند در زمان کمتری، به اهداف خود برسد.

 این همسویی سبب می‌شود که فعالیت‌های سازمان به شکل راهبردی پیش بروند. در این شرایط، تمرکز عمدتاً بر داشته‌ها و مسائل مهم کسب‌وکار است. به‌عبارت‌دیگر، کسب‌وکار باید به سمتی هدایت شود که به اهداف استراتژیک مدنظر برسد. ۷ اصل مدیریت فرایند

فعالیت‌های راهبردی

وقتی که اصل همسویی راهبردی (استراتژیک) به‌خوبی مشخص شد، لازم است که مدیران سازمان،  مسئولیت های مختلف را به کارمندان تخصیص دهند.  تخصیص درست فعالیت ها به کارمندان،  سبب اجرایی شدن اصل همسویی راهبردی خواهد شد. مسلماً در چنین شرایطی باید طرح‌ها، بودجه و دیگر روش‌ها نیز تعیین شوند.

مدل فرایندی

 پیشبرد فرایندهای درون هر سازمان، نیازمند بهبود و تغییرات شرایط کسب‌وکار است؛ ازاین‌رو  مدیران باید از مدل‎های فرایندی، شناخت بیشتری داشته باشند و سعی کنند که فرایندهای اصلی و پشتیبانی را بهتر بشناسند و آن‌ها را اولویت‌بندی کنند. مسلماً مدیریت بهتر مدل‌های فرایندی سبب می‌شود تا در حین این فرایندها، همکاری بهتری بین افراد سازمان به وجود بیاید.

توضیحات اصول مدیریت عملکرد فرایند

مدیریت تغییر

وقتی که شما یک فرایند جدید را تعریف می‌کنید، قاعدتاً باید در مورد اصول مدیریتی متناسب با این فرایند، تحقیق کنید و کارمندان شما نیز تمرکز بر فرایند جدید را درک کنند؛ ازاین‌رو برای مدیران، اصل مدیریت تغییر یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها برای پیشبرد فرایند محسوب می‌شود.

عملکرد و بلوغ

در کل فرایند، لازم است که حتماً عملکردها به‌خوبی ارزیابی شوند. اصل عملکرد و بلوغ، تأکید زیادی بر ارزیابی و فهمیدن نقاط قوت و ضعف فرایندها دارد که اگر این اتفاق بیفتد، به مسئولان سازمان، تصویری دقیق از فرایندها و چگونگی پیشرفت کار ارائه خواهد داد. همین مسئله سبب می‌شود بهتر بتوانند اثربخشی فرایند را ارتقا دهند.

بهبود فرایند

ارزیابی عملکرد سبب می‌شود تا  مدیران به دنبال این موضوع بروند که چگونه باید نقاط ضعف خود را برطرف و به بهبود فرایند کمک کنند؟ هر چه که مدیران از عملکرد فرایند سازمانی خود اطلاعات بیشتری داشته باشند، قطعاً می‌توانند با روش‌های جدید، فرایندهای مدنظر خود را بهبود ببخشند.

ابزار و فناوری

مدیران سازمان‌ها در راستای اعمال مدیریت فرایندها، نیاز بسیار زیادی به ابزار و فناوری‌های جدید دارند. با استفاده از این ابزارها، آن­ها می‌توانند تلاش‌های نیروی کار خود را به شکل بهتری بهبود ببخشند؛ در نتیجه سرعت فرایندها و پیشرفت آن‌ها، به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند.

اهمیت استفاده از روش‌های نوین در مدیریت کسب‌وکار

۷ اصل مدیریت فرایند

نتایج پیاده سازی اصول هفت گانه مدیریت فرآیند در سازمان ها

اگر شما به اصول هفت‌گانه مدیریت فرایند در APQC توجه کنید، سه ویژگی بسیار مهم در فعالیت‌های  سازمان به وجود خواهد آمد. اولین ویژگی این است که زیرساخت‌های مدیریت فرایند شما به بهترین شکل ممکن فراهم می‌شوند. همچنین پس از اعمال روش APQC ، کسب‌وکار شما به‌طورکلی دارای یکپارچگی خاصی خواهد شد و همسویی راهبردی آن کاملاً مشخص می‌شود.

اما سومین ویژگی‌ پیاده‌سازی اصول مدیریت عملکرد فرایند بر اساس APQC، ایجاد مدل‌های فرایندی کاربردی‌تر است که در نهایت سرعت رسیدن به اهداف مدنظر را بیشتر می‌کنند. معمولاً اگر یکی از این ویژگی‌ها به‌خوبی انجام شود، تأثیر بسیار زیادی بر کلیه قسمت‌های سازمان خواهد داشت.

اصول مدیریت عملکرد فرایند بر اساس APQC یکی از اصلی‌ترین نیازهای مدیریت امروز کشور است و تمام سازمان‌ها و نهادها باید به آن توجه کنند؛ چرا که این اصول و استانداردها (که توسط این نهاد آمریکایی تنظیم شده)، خلاصه‌ای از فعالیت هزاران شرکت در سطح جهان است. یعنی انجام آن‌ها، به مثابه تجربه گرفتن از فعالیت‌های کسب‌وکارهای گوناگون در کشورهای بسیار زیادی است؛ به همین دلیل بهتر است که متناسب با این تجربیات، مدیریت سازمان خود را در اختیار داشته باشید.


مدل اصول مدیریت عملکرد فرایند چه تأثیری بر پیشرفت کسب‌وکارها دارد؟

 کلام آخر

آنچه در این مقاله اشاره شد توضیحات مهمی در مورد اصول مدیریت عملکرد فرایند براساس APQC و ابعاد مختلف سنجش بلوغ بود. با استفاده از این چارچوب، هر سازمان می‌تواند فرایندهای کاری خود را در مقایسه با دیگر سازمان‌ها مقایسه کند و متناسب با خط مشی خود، آن‌ها را بهبود ببخشد.

 ما در سایت خود، مشاوره‌های مختلفی در مورد مدیریت کسب‌وکارها را ارائه می‌دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره‌های مختلف می‌توانید به سایت سید احمد دلیری مراجعه کنید.

 جهت مطالعه منبع مقاله فوق اینجا کلیک کنید.

۷ اصل مدیریت فرایند۷ اصل مدیریت فرایند۷ اصل مدیریت فرایند۷ اصل مدیریت فرایند۷ اصل مدیریت فرایند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.